Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 22:30

ČESTITKA ŽUPANA UZ 27. OBLJETNICU 'Hrvatska vojska je jamac stabilnosti i sigurnosti našeg društva'

Napisao
Župan Nikola Dobroslavić Župan Nikola Dobroslavić DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom 27. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, čiji tekst prenosimo u cijelosti:

“Poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, poštovani djelatnici Ministarstva obrane, cijenjene pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske,

Čestitam vam Dan Oružanih snaga, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske. S ponosom vam upućujem čestitke jer ste svojom hrabrošću, domoljubljem, požrtvovnošću i izvrsnošću u najtežim danima hrvatske povijesti – tijekom obrane od velikosrpskog agresora, branili i obranili Domovinu, ali i što ste danas, kao suvremena i moderna vojska, jamac stabilnosti i sigurnosti našeg društva. O vašoj profesionalnosti i izvrsnosti govore i misije u u kriznim područjima svijeta u kojima uspješno sudjelujete, što nas čini izuzetno ponosnima i na čemu vam također čestitam!

Obilježavajući 27. obljetnicu ustrojavanja Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske vojske, s poštovanjem se prisjećamo svih pripadnica i pripadnika koji su, izvršavajući svoju časnu zadaću i sudjelujući u obrani Domovine, u njezine temelje ugradili svoje živote i svoje zdravlje. Uspomenu na njihovu žrtvu nikad se smijemo i nećemo zaboraviti!

Koliko ste nam na ponos i koliko je vaše mjesto u društvu važno govori i odluka naše Vlade o zadržavanju Ratnog zrakoplovstva i nabavci višenamjenskih borbenih zrakoplova F-16, čime Hrvatska vojska postaje još opremljenija i pripravnija odgovoriti svim sigurnosnim izazovima.

Uz želju da s istom srčanošću, požrtvovnošću i profesionalnošću i u budućnosti nastavite izvršavati svoju časnu dužnost, još vam jednom čestitam 27. obljetnicu Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske vojske!

S poštovanjem,

ŽUPAN

Nikola Dobroslavić”