Četvrtak, 31 Svibanj 2018 21:00

JESTE LI ZNALI? Libertasov autobus možete unajmiti za prijevoz uzvanika na vjenčanju

Napisao
Ilustracija/Cabrio bus Ilustracija/Cabrio bus Libertas Dubrovnik

Libertasov autobus okićen bijelim svečanim mašnama s imenima i ilustracijom mladenaca na prednjim vratima koji se provozao gradom u popodnevnim satima subote potaknuo nas je da provjerimo kod ovog javnog gradskog prijevoznika o čemu je točno riječ.

Iz Libertasa su nam potvrdili kako je povremeno, kada su im na raspolaganju slobodni prijevozni kapaciteti, moguće njihov autobus unajmiti i za potrebe vjenčanja.

"Točno je da su nam određene vožnje naručivali mladenci kako bi im prevezli uzvanike na svadbama. Cijena povremenog prijevoza ovisi i određuje se po udaljenosti za koju se vožnja traži, vremenu zauzetosti vozila i vozača te traženom prijevoznom kapacitetu. Prijevoz cabrio autobusom (otvoreni autobus) je jedna od ponuda Libertasa", stoji u odgovoru Nportalu iz Libertasa.

Na stavci izvanrednih (povremenih) vožnji, a u kojoj su uključene i vožnje cabrio busom (pa i za svadbene prigode), u 2017. ovaj je javni gradski prijevoznik ostvario prihod od 491.463,82 kuna, a u prva četiri mjeseca 2018. 133.712,44 kune prihoda.

Ipak, iz Libertasa naglašavaju kako je njihova osnovna djelatnost obavljanje javnog (linijskog) cestovnog prijevoza putnika i da im je na tome maksimalni fokus.