Petak, 01 Lipanj 2018 08:32

FRANKOVIĆ REAGIRAO 'U izbor ravnatelja Kazališta nije se miješao HDZ, ni ja osobno'

Napisao
Mato Franković Mato Franković Nportal

Potaknut nizom prozivki vezanih za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Kazališta Marina Držića gradonačelnik Mato Franković odlučio je pismenim putem reagirati ustvrdivši kako se na njegov račun u javnosti konstantno iznosi niz neistina. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

"Izborni proces izbora ravnatelja je došao do samog kraja. Kandidatkinja koja je dobila povjerenje je Lidija Crnčević. U sami izborni proces se ja osobno, kao ni HDZ, nismo miješali ni u jednom trenutku.

Posljednji korak koji je ostao je izbor ravnatelja na sjednici Gradskog vijeća koji zbog obimnog dnevnog reda nije u konačnici uvršten na ovu sjednicu, a s čime su se svi vijećnici složili usvajajući dnevni red - jednoglasno.

Stoga, naknadna pamet svih nas iznenađuje. Jer, ako su bilo što smatrali spornim mogli su glasovati protiv dnevnog reda ili pak inzistirati da točka izbora ravnatelja ostane na dnevnom redu.

Podsjetit ću da novi ravnatelj KMD stupa na snagu tek u studenom mjesecu te stoga sami izbor navedene osobe u ovom trenutku nije bio presudan u smislu hoće li se dogoditi dva tjedna prije ili dva tjedna kasnije.
Žao mi je što je gospođa Crnčević odustala od svoje kandidature. Međutim, pravo svakog je da se natječe, ali i da odustane. Ne bih ulazio u razloge njezine odluke."

Stoji u potpisu gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.