Nedjelja, 03 Lipanj 2018 09:00

NEDJELJNI ESPRESSO Luka Lončar, VK Jug: 'Ostvarili smo klupski cilj, fokusirani smo na pobjedu nad Szolnokijem'

Napisao
Luka Lončar Luka Lončar Iva Dedo

Nakon izvrsne utakmice protiv zagrebačke Mladosti u kojoj su si Jugaši pribavili titulu Prvaka Hrvatske, dubrovački vaterpolisti pripremaju se za Final 8 u Genovi. Njihov Luka Lončar zadao je mladostašima glavobolju zabivši tri pogotka tim zasluživši titulu najboljeg strijelca utakmice. Za Nportal je prokomentirao još uvijek svježu pobjedu te otkrio očekivanja u Final Eightu. Naime, borba s Mladosti bila je žestoka, a u drugoj utakmici Jugaši su doživjeli neočekivan poraz. Ipak, zagrebačka momčad time im je učinila svojevrsnu uslugu, tumači Lončar.

"Pripremali smo se za svaku utakmicu isto, međutim, Mladost je podigla razinu svoje igre i iznenadila nas u drugoj utakmici. Samim time učinila nam je dobru stvar jer smo dobili još dvije kvalitetne utakmice u nizu koje su nam dobra priprema za Genovu. Ambicije su im porasle nakon pobjede u Zagrebu, međutim, mi smo pokazali zašto smo bili favoriti kada smo ulazili u finalnu seriju i zašto su svi očekivali da ćemo pobijediti. Pokazali smo kvalitetu i čestitam suigračima", rekao je Lončar te dodao kako za Genovu momčad nema posebna očekivanja.

"Klupski cilj nam je bio plasirati se tamo i to smo uspjeli. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pripremamo se isključivo za Szolnoki koji nam je prvi protivnik i nadamo se pobjedi. Prošlogodišnji su prvaci Europe koji nas je pobijedio u finalu i to o njima dosta govori. Skup su fantastičnih internacionalaca, izgubili su sada Prvenstvo Mađarske u petoj utakmici, odigrali tešku sezonu i nadam se da će kod njih biti malo veći umor nego kod nas. Kvaliteta je neupitna pa mislim da bi nam to mogla biti šansa", kazao je zlatni vaterpolist.

U momčadi, ističe, vlada vrlo dobro raspoloženje. "Sretni smo jer smo ispunili sve ciljeve, osvojili smo zacrtane domaće trofeje, plasirali se na Final 8 i to će nam biti za gušt, prilika da pokažemo što znamo najbolje, da vrijedimo te da zaslužujemo biti tamo", dodao je.

Jugaši će se sa Szolnokijem najvjerojatnije suočiti bez promjena u sastavu. Ipak, uz standardnih 13 igrača, ako se tko od mlađih pokaže dobrim, Kobešćak bi mu mogao dati priliku da se okuša. A, to mogu upravo na treninzima od kojih su pred Jugašima još tri do polaska. "U ponedjeljak još imamo dva treninga te nakon toga putujemo za Genovu. Tamo ćemo imati još dva treninga i kreće natjecanje. To je sasvim dovoljno da se taktički pripremimo, a fizički smo dio odradili tijekom sezone. Nadam se da ćemo se uspjeti pridržavati taktike kako bi došli do pobjede. Naša je igra uvijek ista, preuzimamo inicijativu i napadamo gol, a u obrani pomažemo što više našem fantastičnom golmanu da otprilike zna odakle dolaze šutevi", zaključio je za Nportal Jugov Luka Lončar.