Utorak, 05 Lipanj 2018 20:00

BOGAT PROGRAM VIDRI U ČAST Ovako izgleda Držić u očima gimnazijalaca/FOTO

Napisao
Držić u očima gimnazijalaca Držić u očima gimnazijalaca Leona Rašica

"Držić u očima gimnazijalaca" naziv je programa koji su mladi Dubrovčani danas izveli u Domu Marina Držića Vidri u čast.

Kako je objasnio ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić, riječ je o projektu koji je započeo tijekom prošle godine te se razvijao tako što je jedna aktivnost vodila drugoj.

"Od dramsko-scenskih igri, recitacija pa sve do likovnih radionica. I ove godine u ovoj kući u suradnji s Gimnazijom Dubrovnik i njezinih vjernih mentora profesora. U ovo je uključen niz aktivnosti, učenici Gimnazije sudjelovali su u zajedničkom polaganju vijenaca u Italiji i to na velebni spomenik Boškovića u Milanu, zatim su položili vijence u Veneciji na posljednje počivalište Marina Držića u Crkvi sv. Ivana i Pavla", podsjetio je ravnatelj Matić.

Dubrovčani su tako danas mogli uživati u izvedbi Ulomka iz Držićeve komedije Skup (5,1) u kojoj je Kamila glumio učenik 3. e razreda Karlo Krilanović, dok je Skup bio Antonio Mustahinić. Potom su uslijedile recitacije iz Držićeve zbirke Pjesni ljuvene. "Dvi zvizde ljuvene na ličcu rajskomu", izveo je Antun Spajić (1. e), "Pogled tvoj ljuveni, gospoje od svih vil" - Nina Knego (2. c), "O svite, ti si pun tamne tamnosti" - Mia Jović (2. c), "U smrt od Fiore Martinove Šumičić" - Adna Hebib (1. a) i Romana Dominković (2. a), "Epitaphio" - Hana Mujdžić (1. d).

Također, izloženi su radovi polaznika Likovne radionice Tirena (sukob dobra i zla). Autori radova su Lucija Vragolov (3. c), Karmen Krželj (3. d), Paula Matić (3. d), Gabrijela Milinović (3. d), Valentina Obrad (3. e), Mihaela Gavrić (3. e), Mauro Lovrić (4. e), Marta Pendo (1. d).