Utorak, 05 Lipanj 2018 22:14

OKONČANA AKCIJA Pronađeno tijelo nestalog ribara u Korčulanskom arhipelagu

Napisao
Ilustracija/Policija Ilustracija/Policija Nportal

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o danas pokrenutoj i okončanoj potražno – spasilačkoj akciji za nestalom osobom u Korčulanskom arhipelagu.

"Službenici MRCC Rijeka danas, 5. lipnja u 12.11 sati pokrenuli su koordiniranu akciju u Dubrovačkom akvatoriju za R.M., državljaninom Republike Hrvatske, slijedom zaprimljene dojave članova obitelji o njegovom nestanku u području između otočića Pražnjak i uvale Grdača, na otoku Korčuli, kamo je nestali danas prije podne isplovio u ribolov.

U potražno - spasilačku akaciju MRCC Rijeka angažirala je Lučku kapetaniju Dubrovnik i pripadajuće lučke ispostave LI Korčula, LI Vela Luka, LI Lastovo, Pomorsku policiju Dubrovnik te pripadnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva DVD Blato i Hrvatske gorske službe spašavanja koji su bili angažirani u kopnenom dijelu potrage. Akciji su se priključili i civili vlastitim plovilima, dok je putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio emitirana poruka hitnosti (PAN-PAN) prema svim sudionicima u pomorskom prometu, tijekom trajanja potražne akcije.

Već u 14.00h pripadnici DVD Blato dojavili su u MRCC Rijeka o pronalasku tijela u moru kod Malog Zaglava, slijedom čega je prema poziciji upućena SAR brodica LI Lastovo te brodica Pomorske policije Dubrovnik, radi izvlačenja tijela na palubu te prosljeđivanja u daljnje policijsko postupanje", javili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.