Srijeda, 06 Lipanj 2018 15:05

FOTOGALERIJA Silente predstavio novi album 'Malo magle, malo mjesečine'

Napisao
Predstavljanje albuma Silentea Predstavljanje albuma Silentea Dinko Bažulić

Brojni obožavatelji jučer su pohrlili u Aquarius Music Shopu u zagrebačkoj Varšavskoj ulici po svoj primjerak novog albuma grupe Silente „Malo magle, malo mjesečine“. Dubrovački glazbenici tako su se jučer pojavili u javnosti po prvi put nakon ponovnog okupljanja početkom godine.

Materijal s Malo magle, malo mjesečine nastao je 2015. godine, kada se bend zaustavio usred uvježbavanja i priprema za snimanje. U prosincu 2017. bend opet ulazi u studio, dovršava započeto te dodatno nadopunjuje materijal nekim novim stvarima. Autori 14 pjesama s albuma su Sanin i Tibor Karamehmedović, a bend je snimao u sastavu Tibor Karamehmedović – gitare, Sanin Karamehmedović – bas, Ivuša Gojan – bubnjevi, Doris Kosović -vokal i Šimun Končić – klavijature. Album je sniman u studiju Morris u Zagrebu, a produkciju potpisuje frontmen benda Tibor Karamehmedović.

S novim albumom bend je objavio i novi singl. Pjesma „Nije išla u detalje“ službeni je singl s novog albuma i označava kraj sukcesivnog objavljivanja pjesama na društvenim mrežama koje je bend označavao rednim brojem i hash tagom #malomaglemalomjesecine. Ostatak neobjavljenih pjesama može se preslušati isključivo kupnjom albuma ili na službenom online streaming servisu Deezer.