Petak, 08 Lipanj 2018 16:01

TURISTI ZABRINUTI 'Čuli smo o glasine o zarazi, je li sigurno doći u vaše krajeve?'

Napisao
Ilustracija Ilustracija Flickr/Alex Proimos

Na redakcijski email jednog lokalnog portala pristigla je pomalo neobična poruka jedne privatne iznajmljivačice koju je dobila od potencijalnih gostiju iz Nizozemske.

Naime, gosti su u svojim medijima čuli i pročitali strašne neistine o stanju u Hrvatskoj, ali i susjednoj Bosni i Hercegovini, zbog kojih je njihov planirani dolazak u našu zemlju postao upitan.

– Željeli smo provjeriti s vama prije nego rezerviramo. Je li sigurno doći u vaše krajeve s obzirom da su rado postaji ovdje upravo najavili da se stotine tisuća muslimanskih imigranata sprema prijeći granicu iz Bosne prema Hrvatskoj, a da nitko granicu ne štiti s hrvatske strane? Također, pročitali smo da se u Bosni među imigrantima događa ‘eksplozija’ šuge i drugih zaraznih bolesti, kao i infestacija buha, koje će najvjerojatnije biti prenesene i na hrvatski teritorij, jer hrvatska vlast ne čuva granicu i dopušta tisućama muslimanskih migranata, potencijalnih terorista, da ulaze u državu na dnevnoj bazi. U velikoj smo dilemi oko našeg planiranog dolaska u Hrvatsku. Molim vas javite nam što se događa na obali i što činite da bi zaštitili svoje turiste od terorista i bolesti koje donose u Hrvatsku. – napisali su gosti iz Nizozemske.

– Iako je njihov upit pun predrasuda i netočnih informacija, ostaje pitanje odakle im te informacije? Kako strani mediji dolaze do informacija o stanju na našoj obali? Tko se od nadležnih institucija u Hrvatskoj brine o imidžu naše zemlje u svijetu i na koji to način? – s pravom se zabrinuta oznajmljivačica.

Lažnih vijesti ima svugdje, međutim zanimljivo je što nadležne institucije rade kako bi se turistima koji planiraju putovanja na našu obalu dostavile točne i relevantne informacije.

Izvor: Dalmacija danas