Srijeda, 13 Lipanj 2018 16:24

INTERVENCIJA U GRUŠKOM NEBODERU Pozor! Operacija 'Toranj 5418' uskoro na snazi

Napisao
Ilustracija Ilustracija Nportal

U petak od 9:00 sat do 12:00 sati održat će se pokazno-terenska vježba operativnih snaga civilne zaštite i žurnih službi Grada Dubrovnika pod nazivom "Toranj 5418" i to na adresi Od Gaja 54 u neboderu u Gružu (posljednji neboder). Cilj vježbe je provjera sposobnosti operativnih snaga civilne zaštite i žurnih službi Grada Dubrovnika u svrhu poboljšanja spremnosti sustava civilne zaštite te njihovo uvježbavanje za intervencije na terenu.

Upravljačku skupinu čine: Stijepko Krilanović, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dubrovnika, Zdravko Kovačić, zamjenik zapovjednika JVP „Dubrovački vatrogasci“, zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite, Mato Udženija, načelnik Policijske postaje Dubrovnik, član Stožera civilne zaštite, Ante Vuletić, načelnik Prometne postaje Dubrovnik, Ana Miličić, Pročelnica PUZS Dubrovnik, članica Stožera civilne zaštite, Zoran Čabrilo, predstavnik HGSS Dubrovnik, član Stožera civilne zaštite i Živko Šimunović, ravnatelj, Društva Crvenog križa Dubrovnik, član Stožera civilne zaštite.

Scenarij vježbe je simulacija izvanrednog događaja u stanu zgrade Od Gaja 54 na osmom katu. Važno je napomenuti kako je Grad Dubrovnik pravovremeno obavijestio stanare predmetne zgrade na adresi Od Gaja 54 u kojoj će se vježba održati. Također, kako bi se ona nesmetano odvijala, djelatnici policije regulirat će promet do mjesta intervencije i osiguravati nesmetani dolazak operativnih snaga zaštite i spašavanja na mjesto događaja. Stoga će od 8:40 sati biti onemogućen ulazak vozilima u Ulicu Stjepana Cvijića iz Ulice Andrije Hebranga dok će se izlazak iz ulice omogućiti uz regulaciju djelatnika policije na terenu. Mole se građani s ovog područja na razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja vježbe te na postupanje prema savjetima organizatora i sudionike vježbe.