Četvrtak, 14 Lipanj 2018 09:54

FOTOGALERIJA Tko je rekao da umjetnost i nogomet ne idu zajedno!?

Napisao
Nogomet u hrvatskom slikarstvu Nogomet u hrvatskom slikarstvu Nportal

Tko je rekao da umjetnost i nogomet ne idu zajedno? Ma tko god bio takvog mišljenja, izložba otvorena jučer u Galeriji Dulčić Masle Pulitika radnog naslova “Nogomet u hrvatskom slikarstvu” jasno ga je razuvjerila. Odličan postav kojeg čine djela Iva Dulčića, Ljube Babića i Omera Mujadžića pa sve do suvremenih umjetnika kao što su Tomislav Buntak, Matko Vekić, Boris Švaljek, Boris Bućan, Joško Eterović, Denis Krašković i Grgur Akrap predstavio je autor izložbe, ujedno ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik, Marin Ivanović.

"Izložba u potpunosti odražava ono što Umjetnička galerija Dubrovnik želi biti, a to je ustanova koja u prvi plan stavlja svoju publiku. Ustanova kojoj je publika najvažniji faktor. Sve ono što mi radimo je u želji da to iskomuniciramo s nekim, ako to držimo sami za sebe naš rad nema svoju punu širinu.", rekao je povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

Na njega nadovezao se pisac predgovora poratnog kataloga Milan Bešlić kazavši kako je Ivanović još u svom programu prije dvije godine predložio ovu temu, dodajući da je i sam bio na tragu razmišljanja o nečem sličnom. "Tako susreli o zajedničkom promišljanju o tome da bi bilo dobro da se ova izložba odradi", istaknuo je.

Galerija slika