Petak, 06 Srpanj 2018 11:12

ZAIGRALI SE PRED SJEDNICU Kristić, Pezo i Raguž o 'vazelinu' i jeftinom populizmu

Napisao
Maro Kristić, Blaž Pezo i Željko Raguž Maro Kristić, Blaž Pezo i Željko Raguž Nportal

Maro Kristić, gradski vijećnik MOST-a na privatnom Fb profilu obrušio se na kolege vijećnike, konkretno Blaža Peza (HDZ) i Željka Raguža (DUSTRA), komentirajući njihove izjave na jednoj lokalnoj televiziji o priopćenju MOST-a na temu ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Naime, dubrovački čelnik Mosta u spomenutom priopćenju pozvao je rukovoditelje Nogometni saveza Dubrovačko-neretvanske županije da od HNS-a zatraže da se zarada od uspjeha reprezentacije na Mundijalu namijeni za izgradnju sportske infrastrukture diljem Hrvatske.

Njihovu inicijativu Pezo i Raguž jednom riječju nazvali su - populističkom te kako ne poznaje materiju."Kad g. Kristić preuzme odgovornost za vođenje županijskog nogometnog saveza i kad se malo bolje upozna s radom neka onda dava prijedloge", poručio je kratko aktualni predsjednik Blaž Pezo.

Uslijedio je Krisitćev, blago rečeno, opširan odogovr kojeg prenosimo u cijelosti:

"Poštovane kolege gradski vijećnici, Blaž Pezo i Željko Raguž.

S velikim zanimanjem sam popratio vaše komentare na priopćenje koje smo kolegica Lujić i ja izdali povodom uspjeha naših reprezentativaca na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje se igra u Rusiji i u kojem zahtijevamo da Županijski nogometni savez proslijedi Hrvatskom nogometnom savezu naš apel da se sva sredstva koja sjednu na račun Saveza na ime uspjeha Vatrenih utroše u gradnju nogometnih stadiona u malim sredinama.

Iako se po većini ključnih političkih tema nalazimo na suprotnim stranama, očekivao sam da ćete bar vas dvojica prihvatiti ovu inicijativu i još je osnažiti osobnom podrškom, jer zaista uvijek podržavate sportska događanja i sportske inicijative.

Umjesto toga, vi ste se upustili u tumačenje procedura, namjera i motiva te poznavanja rada Saveza te ljudi u HNS u.

Nastojali smo da priopćenje bude što jasnije napisano i da bude razumljivo svakom građaninu koji ga pročita, poglavito onima koji su dugo u sportu, a Željko je bio, a ti Blaž si i sada član skupštine ili upravnog odbora u barem pet klubova i predsjednik našeg nogometnog saveza.

Za Željka mogu razumjeti da nije dovoljno informiran da se inicijative upućuju putem županijskog saveza jer je duže vrijeme proveo u Zagrebu kod gazde Ivice na usavršavanju. Dok je on bio na pečalbi kod gazde koji je bio u super odnosima s nepravomoćno osuđenom vrhuškom saveza, ja sam vodio bitku za boljitak nogometa, javno upozoravajući na kriminal i korupciju, žrtvujući svoju karijeru, a sasvim sam dobro kotirao na listama nogometnih sudaca.

Nisam kao mnogi drugi koristio ‘vazelin’ strategiju da bih ostvario karijeru. Usput sam stigao i napisati dobar dio statuta saveza kojemu si ti Blaž sada predsjednik.

Vjerojatno su te sve tvoje obaveze omele pa nisi uspio pročitati temeljni akt saveza kojem si na čelu pa te molim, iako si većinu svoje nogometne karijere kao i ja proveo u nižerazrednim klubovima nabijajući loptu po kojekakvim livadama koje se nazivaju igralištima, da ovom prilikom umjesto beka odigraš ulogu veznog igrača i proslijediš našu inicijativu HNS-u uz svoju osobnu podršku."

Pezo mu nije ostao dužan kazavši: "Hvala ti kolega Maro na biranim riječima o mojoj nogometnoj karijeri, a što se tiče tvoje inicijative mogu samo reći da ti je moj broj svaki dan dostupan i da ubuduće sve svoje ideje i prijedloge možeš realizirati putem tijela našeg saveza. Kako si i sam sudjelovao u njegovom pisanju čudi me da ga zaobilaziš ili ne vjeruješ u njega kada ovakve stvari koje su redovna obveza saveza imaš potrebu koristiti u svoju politišku promociju. Uvijek dostupan i spreman podržati sve inicijative u korist nogometa i ostalih sportova, tvoj sportski prijatelj i van sportski bez obzira na stranačku pripadnost, Blaž Pezo."

Dustrin Željko Raguž kratko je pak napisao #samoljubav