Petak, 06 Srpanj 2018 12:07

PODIGNUTA I TUŽBA Franković: 'Ugovor s Excelsa nekretninama potpisat ćemo kad DORH zaključi slučaj žičare'

Napisao
Ilustracija Ilustracija Flickr/Wesley & Brandon Rosen

Na 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika ponovno se povuklo pitanje o žičari i ugovora između Grada i tvrtke Excelsa nekretnine. Naime, vijećnik Maro Kristić (MOST) upitao je gradonačelnika je li ugovor s tom tvrtkom potpisan na što mu je Franković odgovorio kako je Gradsko vijeće uskladilo sve elemente ugovora za njegovo potpisivanje.

"Nije postojao nijedan razlog da ga ne potpišemo, a i Excelsa želi to potpisati što prije moguće. Međutim, DORH se uključio u cijeli slučaj te mi je rečeno da ne smijem potpisati ugovor dok DORH ne razriješi zajedno s Excelsa nekretninama sporne stavke. Također, postavljena je i tužba prema Excelsa nekretninama za post - razdoblja koja se ne mogu ugovoriti i ugovorom naplatiti", kazao je Franković te dodao kako je o svemu izviješten i Lukšić te Anto Rusković kao odgovorna osoba.

"Svakodnevno sam u kontaktu sa zamjenicom Državnog odvjetništva te me je usmeno izvijestila da će do iduće srijede cijeli slučaj biti završen i da su pronađeni modeli. Bilo mi je najlakše ignorirati mišljenje DORH-a i potpisati ugovor, ali to nije dobro. Treba ići korak po korak, svjesni smo da ćemo naplatiti naknadu za ovu godinu, ali treba naplatiti i naknadu za prethodna razdoblja", zaključio je Franković.