Subota, 07 Srpanj 2018 12:00

KAKAV START NA TURNIRU! 'Barakude' uvjerljivo slavile nad Francuzima

Napisao
Barakude Barakude HVS

Rutinska igra ili preciznija, rutinska pobjeda Barakuda na otvaranju međudržavnog vaterpolskog turnira u francuskom Canet-en-Rousillonu. U 1. je kolu Hrvatska bez osobitih problema, sasvim očekivano svladala domaću vrstu ostavivši ih na 8 golova razlike, a što je ujedno i najveća prednost na utakmici. Za ovaj susret je izbornik inače na tribinama ostavio Zovića i Marinića-Kragića, no za očekivati je da će ih koristiti možda već u subotnjem 2. kolu.

„Putovanje dan ranije koje se protegnulo dosta dugo tek je djelomice utjecalo malo na umor. Međutim, zadovoljan s odigranim, načinom i kvalitetom. Recimo, što se obrane tiče, ona već poprima baš one obrise koje tražim i koje moramo imati na skorašnjem Europskom prvenstvu u Barceloni“, rekao je nakon utakmice izbornik Ivica Tucak.

U drugoj utakmici turnira, Rusija je donekle iznenađujuće pobijedila Španjolsku 10:8, ali... Očito malo i španjolski izbornik 'spušta' razinu forme nekoliko dana uoči EP, a možda i plaćaju lagani danak prezgusnutom ritmu utakmica u posljednje vrijeme. Naime, Španjolci su nakon završnog turnira Svjetske lige u Budimpešti nedavno igrali i Mediteranske igre u svojoj državi, u Tarragoni, piše HVS.

FRANCUSKA 3 HRVATSKA 11 (0:2, 2:2, 0:4, 1:3)

CANET-EN-ROUISSILLON - Plivalište Mediteranskih igara. Gledatelja 500. Suci: Jaumandreu (Španjolska) i Galkin (Rusija).

FRANCUSKA: Garsau, Saudadier, Canonne, Bachelier, T. Vernoux 1, Crousillat 1, Olivon, R. Vernoux, Dino 1, Vanpeperstraete, Lepoint, Fontani. IZBORNIK: Nenad Vukanić

HRVATSKA: Bijač, Macan 3, Fatović 4, Lončar, Joković, Buljubašić, Vukičević 1, Čagalj 1, Miloš, Lozina 1, Šetka, Bašić, Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak.