Četvrtak, 19 Srpanj 2018 08:40

DOBRA VIJEST Od listopada u tursku prijestolnicu vode vas dva leta dnevno

Napisao
Ilustracija Ilustracija Flickr/Herbert Frank

Turski nacionalni zračni prijevoznik Turkish Airlines (TH/THY), član globalnog udruženja zračnih prijevoznika Star Alliance uzastopno iz godine u godinu pojačava svoju liniju Dubrovnik - Istanbul. Ova linija počela je s prometom tek u svibnju 2016. godine sa samo 3 leta tjedno.

Trenutačno je na ovoj liniji u ponudi 11 letova tjedno, piše Avio radar. U predstojećem zimskom redu letenja od listopada 2018. do kraja 2019. godine će biti 4 leta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i subotom, odnosno isto kao i prošle godine u zimskom razdoblju.

Već od početka ljetnog reda letenja, odnosno od 31. ožujka 2019., će biti u ponudi 11 letova tjedno. Ali od 24. lipnja 2019. godine ova linija će biti pojačana na 14 letova tjedno, odnosno svaki dan po dva leta. Za ljetni red letenja 2019. godine na ovoj liniji najavljeni su zrakoplovi tipa Airbus A320 (na slici).

Napominjemo da od početka zimskog reda letenja planiran je prelazak svog prometa sa zračne luke "Kemal Atatürk" na novu zračnu luku, koja je trenutačno u izgradnji na novoj lokaciji sjeverno od Istanbula, donosi Avio radar.