Subota, 04 Kolovoz 2018 08:54

'OKRENUO PLOČU' Izetbegović: 'Nama nije cilj zaustaviti gradnju mosta'

Napisao
Bakir Izetbegović Bakir Izetbegović Screenshot/N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović jučer je na Igmanu komenntirao gradnju Pelješkog mosta, poručivši da će to biti "duga šahovska partija s Hrvatskom gdje nama nije cilj zaustaviti gradnju mosta".

Neće to biti stvar od nekih odluka koje će se uraditi sada u kolovozu ili rujnu, mada ćemo mi povući poteze o kojima ja danas neću detaljno govoriti. Povući ćemo te poteze već uskoro – rekao je Izetbegović prenosi Dnevno.ba.

Kako je kazao, BiH nije cilj zaustaviti gradnju Pelješkog mosta.

– To će biti duga šahovska partija s Hrvatskom gdje nama nije cilj zaustaviti gradnju mosta. Nama nije ni na koji način cilj uraditi nešto protiv interesa Hrvatske. Nama je cilj obraniti naš interes – pojasnio je Izetbegović.

Naše pravo, istakao je, da naša djeca, unuci jednog dana imaju pristup otvorenom moru koje nam garantira međunarodno pravo.

– Mi ćemo to izboriti, mi ćemo braniti ono što je pravo ove države i obraniti. Nama je potreban papir na kojem je definirana granica i međunarodni koridor koji nas vodi do otvorenog mora. To se može uraditi i kada je most završen – dodao je Izetbegović.