Četvrtak, 09 Kolovoz 2018 08:09

INSTITUCIONALNA KOMEDIJA Mia Begović: 'Ponovno ću se kandidirati za ravnateljicu KMD-a'

Napisao
Mia Begović Mia Begović Lisinski

Poštujem odluku kazališnog vijeća, rekla je Mia Begović (55), za 24sata.hr.

Kazališna i televizijska glumica kandidirala se za ravnateljicu dubrovačkog Kazališta “Marina Držića”. Jedini joj je protukadidat bio redatelj Paolo Tišljarić (26), a kazališno vijeće KMD-a odbilo je obje kandidature.

- Jednoglasno smo donijeli odluku te Gradskom vijeću Grada Dubrovnika poslali prijedlog da se za ravnatelja Kazališta ‘Marina Držića’ ne predloži ni jedan od prijavljenih kandidata - objavili su članovi vijeća.

U nastavku priopćenja, ironično, naglasili su da su oboje kandidata dostavili svu potrebnu dokumentaciju. Ravnatelja biraju od prosinca, a natječaj su ponavljali nekoliko puta. Begović nije željela komentrati rezultat natječaja, ali je otkrila da je spremna javiti se i na novi natječaj.

- Vjerojatno ću se ponovno kandidirati za ravnateljicu KMD-a - potvrdila je glumica. Kad se u ožujku javila na natječaj za čelno mjesto dubrovačkog kazališta, rekla je kako joj je cilj napraviti program koji će omogućiti svakom članu ansambla da pokaže najbolje od sebe.

- Poznajem te ljude i znam da su odlični - ispričala je Begović. Smatra da joj tridesetogodišnje iskustvo rada u teatru može pomoći u vođenju KMD-a.

- Apsolutno sam timski igrač - zaključila je Mia.