Utorak, 25 Rujan 2018 14:11

VLADA OPĆI KAOS Vatra stigla do ulaska u Orebić: evakuirano 40-ak stanovnika Mokala i autokampovi/VIDEO

Napisao
Ilustracija Ilustracija Facebook/Čitatelj/Vatrogasci - Oni su naši Heroji

"Uslijed požara koji je tijekom dana izbio na Pelješcu zatvorena je Pelješka cesta na predjelu Kriva dolina kod skretanja za Trpanj.

Vatrogasne snage se bore s vatrom, a evakuirano je 40-ak stanovnika naselja Mokalo i dva autokampa.

Trajekt iz Korčule preusmjeren je na Trstenik i to na liniji Dominče – Trstenik u 15 sati i Trstenik – Dominče u 17 sati.

Aktiviran je Stožer za civilnu zaštitu Općine Orebić, a po nalogu načelnika Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije stavljen je u stanje pripravnosti.", poručili su iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

"Bura puše direktno prema gradu. Vatrogasci su razasuti na sve strane jer je požarište ogromno. Brane od vatre benzinsku pumpu, kamp, industrijsku zonu i zgrade. Na terenu su svi vatrogasci s Pelješca i Korčule", rekao je za 24sata.hr mještanin Orebića.

"Vlada opći kaos, gori sa svih strana. Jaka bura puše i otežava gašenje vatre", rekao je u utorak ujutro Ante Vidulin, dozapovjednik DVD-a Orebić.

Vatra je došla u blizinu sela Mokalo pa je izdana zapovijed za evakuaciju stanovnika Mokala u vilu Antonija u Postupu. Evakuirano je još jedno selo - Jurjevići.

Turisti iz dva obližnja kampa su evakuirani na igralište Orebić.

Vatru trenutno gase vatrogasci Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik s 10 vatrogasaca i 4 vozila, JVP-i Dubrovačko primorje, Mljet i Dubrovački vatrogasci te DVD-i Orebić, Kuna, Putnikovići, Viganj, Korčula i Trpanj.

Požar je izbio oko 7 sati kod mjesta Mokalo na Pelješcu. Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izjavio je da je požar buknuo u blizini kuća, ali da su intervencijom vatrogasaca kuće spašene.

Gori gusta borova šuma, a gašenje otežava jak vjetar. U gašenje su krenula i dva kanadera koji su ubrzo povučeni zbog snažnog vjetra. Kanaderi će se vratiti na požarište ukoliko bura popusti.