Srijeda, 03 Listopad 2018 13:44

ŽUPANOVO IZVJEŠĆE PRIHVAĆENO 'Ostvarili smo preko 500 mil. kn iz EU fondova za više od 100 projekata'

Napisao
Župan Nikola Dobroslavić Župan Nikola Dobroslavić Nportal

Većinom glasova županijski su vijećnici prihvatili Izvješće župana o radu za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2018.

"Ova Županija nalazi se među tri najrazvijenije Županije. Idemo u pravom smjeru i postigli smo rezultate. Ponajbolji smo u turizmu, prihodima od pomorskog dobra i u EU fondovima. Porez od dohotka nam je veći, veća je zaposlenost i plaće. Dobili smo bitku za samostalnu županiju, uspjeli smo zaustaviti odlazak institucija iz Županije i vratiti neke natrag. Općinski sud u Metkoviću je vraćen, borimo se za Carinsku upravu, mirovinsko, zdravstveno. Ostaje nam izgradnja autoceste od Metkovića do Osojnika, imamo građevinsku dozvolu za Osojnik. Ostvarili smo preko 500 milijuna kuna iz EU fondova, prešli brojku od preko 100 projekata. Imamo preko 300 koncesija, većina ih je u Malostonskom zaljevu i donose 10 i pol milijuna kuna", kazao je župan Dobroslavić.

Podsjetio je kako su najvažniji infrastrukturni projekti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Pelješki most s pristupnim cestama i DC 414 dionica Sparagovići - Doli, Brza cesta Dubrovnik – granica Crne Gore za koju se izrađuje Studija izvodljivosti za trasu koja će konačno biti usuglašena sa Županijom i Općinama te autocesta od čvora Metković do čvora Osojnik na kojoj i dalje inzistiraju.

Uz projekte u cestovnoj infrastrukturi, Dubrovačko-neretvanska županija je u različitim stupnjevima razrade projekata osam luka od županijskog i lokalnog značaja. To su luka Perna u Orebiću, Polačište u Korčuli, lukobran Puntin također u Korčuli, luka Trpanj u Općini Trpanj, Prigradica u Općini Blato, Trajektno-putnički terminal Vela Luka, Luka Ubli na Lastovu te Donje čelo na otoku Koločep vrijedne više od 60 milijuna eura.