Subota, 06 Listopad 2018 12:43

NAKON PETOGODIŠNJEG MANDATA U KMD-U Jasna Jukić v.d. je ravnateljice Drame splitskog HNK

Napisao
Jasna Jukić Jasna Jukić KMD

Jasna Jukić, Splićanka s dubrovačkom adresom, glumica i bivša ravnateljica tetra Marina Držića nova je v.d. ravnateljice Drame splitskog HNK. Prva je to odluka Gorana Golovka kao vršitelja dužnosti intendanta, piše Dalmatinski portal.

Jukić je, podsjetimo, pet godina sjedila u fotelji dubrovačkog kazališta te je producirala sedam premijera godišnje. Rođena je u Splitu 17. kolovoza 1968. Nakon završene srednje škole dvije godine radi kao glumica u Kazalištu mladih, EX Titovi mornari. 1989. godine kao stipendistica HNK Split upisuje ADU, dislocirani studij glume u Splitu. 1993. godine kao diplomirana glumica ulazi u glumački angažman u Kazalište Marina Držića u Dubrovniku.

Od 1995. godine voditeljica je niza dramskih grupa za djecu i mladež pri Kazalištu Marina Držića. Pri udruzi ARIJEL - kazališne radionice s ciljem pozitivne afirmacije djece i mladeži, voditeljica projekta Kazalištem protiv nasilja, koje se u više godina provodi pri svim osnovnim školama u gradu Dubrovniku i Cavtatu.

U veljači 2006. osniva Amatersku glumačku družinu Arijel, gdje je producirala i režirala slijedeće predstave: Jasen Boko “Kazališni sat”, Elvis Bošnjak “Hajdemo skakati po tim oblacima”, Jasen Boko “Zdenac mudraca”, Miro Gavran “Sve o ženama”. Predstava “Sve o ženama” je na 49. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera proglašena za Najbolju predstavu 2009.

U Kazalištu Marina Držića režirala je predstavu J.Marinova “Četvrti kralj”. Od 15. prosinca 2009. godine do 7. studenog 2014. godine obavlja dužnost ravnateljice Kazališta Marina Držića. U njenom ravnateljskom mandatu KMD je izvelo 31 premijerni naslov.