Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 19:39

PROMJENE U VRHU HVS-a Dubrovčanin Konsuo potpredsjednik, a Dumančić i Pavić članovi Upravnog odbora

Napisao
Ilustracija Ilustracija HVS

Splitski poduzetnik i bivši vaterpolist, dugogodišnji dužnosnik u svom matičnom klubu Jadranu, te HVS-u, Mladen Drnasin (51) novi je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Izabran je jednoglasno na izvanrednoj sjednici Skupštine HVS-a, nakon što je dosadašnji predsjednik, inače najtrofejniji u povijesti HVS-a sa čak 14 seniorskih medalja Barakuda, Predrag Sloboda podnio ostavku.

"Sve što ćemo raditi u budućnosti bit će jednako dosadašnjem dijelu, a to između ostalog znači kako nema, niti je ikada bilo mjesta klubaštvu u Savezu. Svatko od nas jest u nekom klubu, jesmo sportski suparnici, ali sve što činimo je samo u interesu hrvatskog vaterpola. Cilj je i nadalje ostati u krugu osvajača medalja na svim natjecanjima.", poručio je Drnasin.

Novi je predsjednik ukazao i na određene probleme: "Sigurno da su najveći problemi u radu s mladima povezani s nedostatkom infrastrukture i trenera. Jasno, Hrvatski vaterpolski savez nije taj koji može, niti je nadležan za izgradnu bazena jer to spada u domenu lokalnih zajednica. Što se trenera tiče, najveći je problem što oni nisu odgovarajuće plaćeni, a radi se o ljudima koji nisu tek puki treneri naše djece. Oni su i pedagozi, pa ako hoćete i životni mentori."

Zanimljivo, prva odluka novog saziva UO HVS-a je da svi muški prvoligaški klubovi do početka sezone 2020/21. moraju obvezno imati jedan ženski sastav uzrasti do 15 godina. Pri samom kraju Skupštine usvojen je i Financijski plan za 2019. godinu u visini cca 13 milijuna kuna, a ujedno je od nastupajuće sezone 2018/19. povećan broj stranaca u klubovima s dosadašnja 2 na 3.

Osim Mladena Drnasina kao predsjednika, u Upravni odbor HVS-a zasjeo je, među ostalima, Dubrovčanin Željan Konsuo, a članovi tu su također Dubrovčanin Tomislav Dumančić, Kristijan Pavić, naekadašnji igrač VK Jug CO Korčulanin Boško Lozica te ostali, piše HVS.hr