Utorak, 09 Listopad 2018 12:57

BAČENE NA SMETLIŠTE Na požarištu kod Mokala pronađene tri ručne granate

Napisao
Ilustracija Ilustracija PU dubrovačko-neretvanska

Policijski službenici protueksplozijske zaštite su u jutarnjim satima u subotu, 6. listopada, na bivšem odlagalištu smeća u blizini mjesta Mokalo na Pelješcu, izuzeli tri nagorjele ručne bombe M-75 i zbrinuli ih prema pravilima struke.

Mole se građani da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

Akcija „Manje oružja manje tragedija“ još traje te građani koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva mogu ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije.

Građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.