Utorak, 09 Listopad 2018 16:57

JESTE LI IKADA POŽELJELI BITI ŠPIJUN NA JEDAN VIKEND? Prilika vam se pruža ove subote

Napisao
Špijunska škola Špijunska škola Facebook/Art radionica Lazareti

Kazališna redateljica Tea Tupajić započela je 2013. rad na projektu Umjetnost obmane u kojem se bavi metodama rada agenata tajnih službi. Koristeći obmanu kao glavno oruđe, tajne su službe razvile tehnike kao što su emocionalna manipulacija, implantacija motivacije, i slične psihološke igre u znanstveno preciznu umjetnost međuljudske interakcije. Kao suradnike u projektu, Tupajić je pozvala aktivne i bivše agente izraelskih tajnih službi Mossad i Shin Bet te je s njima istraživala paletu vještina, tehnika i nužne virtuoznosti potrebne za njihov rad.

Špijunska škola radionica je zasnovana na metodama i strategijama znanstveno precizne umjetnosti međuljudske interakcije, koje je redateljica naučila u godinama istraživanja i prakse s agentima suradnicima. Tijekom dvodnevne radionice dobit ćete uvid ne samo u paletu vještina kojima se obavještajci služe u svakodnevnom radu nego i u izvorne vježbe koje se koriste u njihovim edukacijskim centrima.

Kroz seriju dinamičnih, uzbudljivih zadataka imat ćete priliku isprobati i naučiti neke od vještina te pronaći mogućnost njihove primjene u svakodnevnom životu - u komunikaciji, situacijama koje zahtijevaju samopouzdanje, improvizaciji, kontaktu s nepoznatim osobama.

Radionica Špijunska škola održat će se u ARL 13. i 14.10.

Molimo sve zainteresirane da se jave kako bismo organizirali grupe.

Radionica se održava tijekom dana i u javnom prostoru.

Svi zainteresirani mogu nam se javti u inbox ili na mailove:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Voditeljica radionice je Tea Tupajić.

Tea Tupajić (Sarajevo, 1984.) hrvatska je kazališna redateljica. Tupajić inicira dugogodišnje projekte u kojima ispituje potencijale umjetnosti u kompleksnim društvenim i političkim fenomenima i situacijama. Njene su predstave The Curators' Piece, La Maladie de la Mort, Orfej, The Disco gostovale na brojnim festivalima i kazalištima u Europi i SAD-u.

Projekt se realizira u sklopu programa Participacija // Protuotrov ARL; a financira se sredstvima Ministarstva kulture RH i grada Dubrovnika. Rad ARL u 2018. podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.