Srijeda, 10 Listopad 2018 08:51

NAGRADA 'FRANJO BUČAR' Miho Bošković među ovogodišnjim laureatima

Napisao
Miho Bošković Miho Bošković Facebook/Miho Bošković

Proslavljeni dubrovački vaterpolist Miho Bošković jedan je od dobitnika Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za 2018. Prije dvije godine Bošković je „odložio vaterpolsku kapicu“ te se posvetio, međuostalim, karijeri profesora glazbenog odgoja, a do tada osvojio je praktički sve što se osvojiti može. Riječ je o deset medalja, od kojih su četiri zlatne i to sa svjetskog prvenstva u Melbourneu 2007., Europskog prvenstva u Zagrebu 2010. te olimpijskog u Londonu i u Svjetskoj ligi 2012. Također, dvaput je bio najbolji vaterpolist Europe po izboru LEN-a te jednom drugi najbolji po izboru FINA-e.

Odbor Državne nagrade za sport godišnju je nagradu dodijelio i Josipu Biliću, Tinu Srbiću, Ivu Trumbiću, Zlatku Daliću, Luki Modriću, Dinu Sinovčiću, Nevenu Bertičeviću, Bošku Božiću, Vjekoslavu Šafraniću, Petri Deši i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Tri su dobitnika nagrada za životno djelo i to Vladimir Janković, Milka Babović i Mate Parlov (posmrtno).

Dodjela nagrada „Franjo Bučar“ održat će se 27. studenoga u Zagrebu. Svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara te novčani iznos od 50 tisuća kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000 kuna.