Srijeda, 10 Listopad 2018 13:53

'POVRATAK U PROSTOR DUBROVNIKA' Predstavljanje knjige 'Grad' Borka Vukosava u Art radionici Lazareti

Napisao
Naslovnica knjige 'Grad' Naslovnica knjige 'Grad' Art radionica Lazareti

OV izdavaštvo Dubrovniku predstavlja promociju knjige "Grad" Borka Vukosava i razgovor na temu fotoknjiga u subotu u 19 sati u Art radionici Lazareti.

"Borko Vukosav se vraća u prostor Dubrovnika (konkretno u Lapad) kao promatrač koji prepoznaje i bilježi rute vlastite prostorne umještenosti. Grad u kojem je nekad živio sada se vizualno rastvara u procesu zahvaćanja mnogostruko isprepletenih odnosa fotografa, okoliša, sugrađana, momentalno fiksiranih rubnih javnih punktova i hotelskih interijera." (iz teksta autorice Lee Vene)

Projekt OV izdavaštvo jedan je u nizu brojnih projekata koje Fotografska udruga provodi tijekom svojeg cjelogodišnjeg rada na području suvremene fotografske prakse. OV izdavaštvo je započeto 2017. godine, a ima za cilj učiniti vidljivima i dostupnijima umjetničke autorske projekte utjelovljene u formi fotografske knjige jedinstvenog i promišljenog dizajna i pristupa realizacije suvremenih fotografskih knjiga. Knjiga Grad umjetnika Borka Vukosava prva je u nizu knjiga objavljenih u nakladništvu OV izdavaštvo. U promociji će sudjelovati autor Borko Vukosav, povjesničarke umjetnosti Lea Vene i Srdjana Cvijetić i Marina Paulenka iz Fotografske udruge Organ Vida.

Projekt OV izdavaštvo podržava Gradski ured za kulturu Grada Zagreba i Grad Dubrovnik. Knjiga će se moći na dan promocije kupiti po promotivnoj cijeni od 100 kn, dok ju u slobodnoj prodaji možete naći po cijeni od 130 kn.