Četvrtak, 11 Listopad 2018 12:02

ZBOG PELJEŠKOG MOSTA Komšić opet prijeti: Tužba moguća ako Hrvatska nastupi bahato i arogantno

Napisao
Željko Komšić Željko Komšić Screenshot/N1

Novi član Predsjedništva BiH, Željko Komšić u intervjuu u Pressingu na N1 televiziji rekao je da će do tužbe protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta doći ako bude bahata, arogantna i gazila interese BiH, piše N1.

Komšić smatra da je moguća tužba zbog načina povlačenja granice, budući da Pelješki most ide preko mora Bosne i Hercegovine.

“Možemo je tužiti zbog načina kako su povukli granicu. Pelješki most, u pitanju je morska granica BiH, koju su potpisali Tuđman i Izetbegović, koja je bila napravljena i potpisana u skladu sa svim normama i pravima mora. Što je problem kod granice i mosta? Hrvatska nam osporava vrh poluotoka Klek, a priznala je naš, a jest naš, morska granica u tom slučaju prati obrise vrha poluotoka Klek. Tada most koji pravi Hrvatska ide preko našeg mora. U tome je problem”, tvrdi Komšić.

Budući da određenih papira nema u ministarstvu BiH, Komšić je, također, rekao da je potrebno raščistiti tko je o čemu pregovarao s Hrvatskom i njezinim resornim ministrom. Vjeruje da će biti posla za tužiteljstvo i SIPA-u.

“Moraju nam priznati pravo na morsku granicu, moraju nam dozvoliti izlaz do otvorenog mora i međunarodnih voda. Ne tražimo kruha preko pogače. Ako budu nastupali arogantno i bahato, gazeći naše bh. interese, tužba je jedan od izlaza”, izjavio je Komšić koji je dodao da je to moguće zato što je Hrvatska povukla svoju morsku granicu na nedopušten način.