Petak, 12 Veljača 2016 13:59

Pločanin 'oprao' 37 tisuća EUR, Albanac vozio sa krivotvorenom vozačkom

Napisao

Policijski službenici Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo pranje novca. Sumnjiči se da je s ciljem preuzimanja i prijenosa novca, krajem srpnja prošle godine otvorio devizni račun u jednoj banci, a na koji račun je isti dan pristigla devizna doznaka iz Velike Britanije u iznosu od preko 37 000 eura. Dio novca osumnjičeni je doznačio nepoznatoj osobi u Gruziji dok je za sebe zadržao iznos od 8 000 eura. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 6. veljače, tri su osobe u tri odvojena slučaja spriječene u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. U prvom se slučaju radi o 30-godišnjem albanskom državljaninu koji je državnu granicu između Crne Gore i RH pokušao prijeći koristeći se krivotvorenom albanskom putnom ispravom. U drugom se slučaju radi o 33-godišnjem albanskom državljaninu koji je prilikom ulazne granične kontrole na GP Karasovići policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu albansku vozačku dozvolu. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave obojica albanskih državljana su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. U trećem se slučaju 26-godišnji državljanin Kosova prilikom ulazne granične kontrole poslužio tuđom albanskom putnom ispravom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe osobne isprave  predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.