Srijeda, 17 Veljača 2016 15:21

Župan DNŽ Nikola Dobroslavić s gradonačelnikom Cetinja o suradnji u Jadransko-jonskoj euroregiji

Napisao/la

Prijestolnica Cetinje je jedna od pet crnogorskih općina članica Jadransko-jonske euroregije. Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji kroz EU projekte iz IPA prekogranične suradnje te o temama vezanim za rad Jadransko-jonske euroregije.
Gradonačelnik Bogdanović izrazio je podršku inicijativi župana Dobroslavića o uvrštenju projekta Jadransko-jonske autoceste u prioritetan program rada JJER za 2016., a u cilju što brže realizacije ovog projekta te time poboljšavanja prometnog povezivanja kao jednog od prioriteta razvoja jugoistoka Europe.
Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo i dodanu vrijednost ovoj inicijativi iskazanom podrškom talijanskih regija članica JJER, te njihovu zainteresiranost zajedničkom sudjelovanju u snažnoj političkoj kampanji prema institucijama u cilju razvoja cestovne i željezničke mreže dviju jadranskih obala te njihovom boljem povezivanju prekomorskim brodskim i zračnim vezama.

Podrška će se prvenstveno tražiti za izgradnju Jadransko-jonske autoceste te rekonstrukciju i dogradnju željezničke pruge Ravena Brindisi sa talijanske strane.Na sastanku je dogovoreno da se na poziv predsjednika regije Tirana na ovu temu održi sastanak sa albanskim regijama te da se napravi sve potrebno kako bi projekt Jadransko-jonske autoceste dobio svoje mjesto na dnevnom redu godišnjeg foruma Strategije EU za Jadransku i jonsku regiju koji će se u svibnju ove godine održati u Dubrovniku.